SEO of wel zoekmachine optimalisatie wordt per pagina, artikel en bericht ingezet om de zoekmachine optimaal jouw pagina, artikel of bericht te kunnen crawlen. Hierbij is het gebruik van zogenoemde metatags van belang, deze zullen eveneens een positieve bijdrage leveren. Zoals gezegd er zijn nogal wat onderdelen om rekening mee te houden en de kunst van het op een juiste manier te optimaliseren is om een zo hoog mogelijk ‘organisch’ zoekresultaat te behalen binnen Google. In de teksten die jij vervolgens aanbrengt in de content is het wel zaak deze zo zoekmachine vriendelijk als mogelijk te maken. Het gebruiken of maken van de juiste keyword is hierin van groot belang. Het belang van zoekmachine optimalisatie is dat het op de juiste wijze wordt ingezet om zodoende jou website hoger te kunnen laten eindigen in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google. Er zijn veel zaken die van invloed zijn op een positive bijdrage van de zoekresultaten en een aantal daarvan geef ik je hieronder in een korte uitleg mee.  
Wordpress meta description toepassen

Meta Description

Elke pagina heeft een eigen title tag en daarnaast een meta description tag.
De meta description tag voorziet de omschrijving van de pagina zoals die aan
de zoekmachine wordt aangeleverd. Het gebruik van de juiste keyword is hier
dus van belang. Het uitgangspunt naast een goed title- en description tag is een goede en zoekmachine vriendelijke tekst te schrijven. Waarom? Je wilt mensen
op je website hebben in plaats van alleen maar gevonden te worden in de zoekmachine. Mensen klikken op jouw tekst als het interessant en pakkend is. Belangrijk om te weten is dat de zoekmachines dit meenemen in de positie waarop jouw website uiteindelijk komt te staan. Of wel de pagina’s boven jou zijn minder relevant in tekst en gaan op termijn dalen of jouw pagina stijgt niet omdat de tekst van de concurrenten vaker wordt bezocht en mogelijk relevanter is qua inhoud.

YouTube

Veel websites vertonen filmpjes of korte video fragmenten. YouTube integreren in jouw website is verstandig omdat dit eveneens een meerwaarde heeft voor SEO. Je kunt je voorstellen dat hoe meer jouw YouTube video wordt bekeken deze stijgt in de zoekresultaten van YouTube zelf. Op het moment dat dit gebeurt zal binnen de zoekresultaten van Google deze betreffende video ook hoger komen te staan. Om te voorkomen dat de bezoekers niet doorklikken naar YouTube is het beter een YouTube kanaal te integreren in jouw website. Zodoende blijven jouw ‘Stick Ratio’ en jouw ‘Native Marketing’ op een gewenst niveau.
Hoe gebruik ik youtube in wordpress

H1 - De Kop

Geen content zonder titel, maar zorg ervoor dat dit dan wel een ‘H1’ tag is. Binnen WordPress is de titel van je pagina automatisch een H1. Gebruik de H1 echter niet te vaak, normaal gesproken maar 1x per URL. Dit is bijvoorbeeld voor Google een gehanteerde methode. Wil je meer koppen in jouw content gebruiken neem dan de H2 – H3 of H4. Het gebruik van koppen geeft structuur en duidelijkheid.

Breadcrumbs

Hiermee zorg je ervoor dat jouw bezoeker overzicht krijgt over waar men zich bevindt op jouw website. Het geeft voor hen een overzicht over hoe ze op deze pagina zijn gekomen. Het zorgt eveneens voor een overzicht zodat de bezoeker snel terug kan naar de categorie of overzicht waarvandaan hij kwam. Breadcrumbs zijn eigenlijk interne links die, als je het goed indeelt ook weer als keyword dienen om gevonden te worden.

Ongeduldig

Wees niet te ongeduldig bij het inzetten van SEO, er gaat namelijk nog wel een behoorlijke tijd overheen voordat resultaat zich laat zien.
Te snel verandering aanbrengen is dus niet aan te raden.
Google “Dance” is na lancering van jouw website een bekend fenomeen. Je pagina’s zullen in korte tijd stijgen en dalen zonder definitieve plek waar ze uiteindelijk zullen eindigen.

Contact
1
Hulp nodig?
DynamicStyle
Hoi 👋
Kunnen we je helpen?