Een domeinnaam uitkiezen is een belangrijk onderdeel bij het opzetten van een website. Het ideaal plaatje is dat de domeinnaam eigenlijk vertelt wat voor product er op jouw website te vinden is. Nederlandse internetgebruikers doen hun online aankoop het liefst bij een website die de extensie .NL heeft. Als de potentiële klant kan kiezen tussen verschillende domeinnamen, dan is het percentage klanten dat kiest voor de .NL  extensie volgens onderzoek van SIDN maar liefst 80%. Als de aankoop een hoger bedrag met zich meebrengt of het belang van de potentiële klant toeneemt, dan stijgt dit percentage naar een nog grotere hoogte.

 

 

Daarom een .NL domeinnaam
De extensie van Nederland is achter elke domeinnaam .NL en mede daarom worden domeinnamen die eindigen op .NL sneller getoond binnen de Nederlandse zoekresultaten dan de andere domeinnamen. Jij als gebruiker zal ook eerder een .NL domein aanklikken dan een onbekend extensie. Logisch en vele mensen met jou handelen op dezelfde wijze. Hierdoor wordt het effect versterkt dat .NL domeinnamen eerder worden getoond. Gebruikersrelevantie van een .NL extensie neemt sneller toe dan die van andere domeinnamen met een onbekende extensie

 

Is .NL dan iets voor mij

Als de gebruikersrelevantie van een domeinnaam met .NL extensie hoger in de ranking van de zoekmachines staat, betekent dit dat er voor jou als ondernemer dus meer potentiele klanten te bereiken zijn. Een .NL extensie draagt dus bij aan een hogere omzet en kan rekenen op meer organisch verkeer vanuit de zoekmachines.

Een vraag? Stel hem direct.
1
👋 Hulp nodig?
👋 Kunnen we je helpen?
We zijn 7 dgn p/w bereikbaar. Ook in de avonduren.