Registreer jouw bedrijf bij Apple Maps

Naast Google mijn bedrijf en Google Maps kun je de mogelijkheid om jouw bedrijf bij Apple Maps aan te melden eigenlijk niet laten liggen. Uiteindelijk is ook jou doel dat  klanten je online nóg beter kunnen vinden.

Stel Apple Maps in en maak je bedrijf zichtbaar

Claim jouw vermelding bij Apple Maps en optimaliseer jou mogelijkheden om zichtbaar te worden voor potentiele bezoekers. 

Wellicht ben je er al bekend mee, maar op elke iPhone, iPad en Apple CarPlay is Apple de standaard kaartapp. Veel gebruikers van Apple devices ( drie van de vier ) installeert naast Apple Maps, Google Maps niet.

Iemand die op het internet zoekt naar een lokaal bedrijf en hiervoor bijvoorbeeld een  iPhone of iPad gebruitk, ontvangt het beste resultaat (meestal) van Apple. Mocht je een fanatiek gebruiker zijn van Siri voor jou lokale zoekopdrachten dan, zijn deze resultaten ook afkomstig van Apple Maps.

Hoe stel je Apple Maps in?

Om jouw bedrijfs vermelding op Apple Maps te claimen, ga je naar Maps Connect

De layout ziet er vergelijkbaar uit met Google Mijn Bedrijf, alleen is dit specifiek voor Apple. Het kan overigens zo zijn dat Apple al een bedrijf heeft aangemaakt. Dit komt omdat Apple bedrijfsgegevens haalt uit andere bronnen, zoals Yelp en TripAdvisor. Om je Apple-vermelding volledig te optimaliseren, moet je ervoor zorgen dat je eventuele vermeldingen in deze bronnen ook de juiste informatie bevatten. Om je informatie zo actueel mogelijk te maken is het van belang jouw claim op het bedrijfsadres aan te doen.

Apple Maps claimen doe je zo

Zodra je via Maps Connect op de pagina komt zul je je moeten aanmelden met jouw Apple ID. Heb je deze nog niet, dan zul je deze eerst moeten aanmaken. Dat kan uitaard via Apple zelf.

Zodra je bent ingelogd met jouw Apple ID kun je de schermen doorlopen om zo jouw bdrijf te claimen. Afronden gebeurd via een telefonische geautomatiseerde verificatie. Een check om te zorgen voor een legitieme aanmelding.

Als het claimen van jouw bedrijf is gelukt heb je ook inzicht in de vermeldingen die aan jouw Apple ID account zijn gekoppeld.

 

Instellen van Apple Maps

Wat wezenlijk anders werkt bij Apple Maps t.o.v. Google Mijn Bedrijf is dat je niet meerdere beheerders kunt koppelen. Wel is het mogelijk om één Apple ID aan meerdere locaties te koppelen.

Na de claim van jouw bedrijf zijn er een paar opties mogelijk om in te stellen. Dit zijn bijvoorbeeld jouw bedrijfsinformatie, het adres, telefoonnummer, openingstijden, de URL van jouw website en sociale Media.

Aangepaste openingstijden, bijvoorbeeld feestdagen of vakantie kun je bij Apple Maps niet aanpassen.

Gaat bovenstaande net even te ver voor jou?

Neem contact op!

Een vraag? Stel hem direct.
1
👋 Hulp nodig?
👋 Kunnen we je helpen?
We zijn 7 dgn p/w bereikbaar. Ook in de avonduren.