Jij hebt een (eigen) bedrijf, dan kun je niet meer om het internet heen. Mensen zoeken nu eenmaal online naar producten en diensten, en lezen reviews over producten en bedrijven. Als ondernemer kun je hierop inspelen en dien je ook budget te reserveren om een website te (laten) bouwen al dan niet met een webshop. Uiteraard wil jij als ondernemer ook goed gevonden worden, en is pagina 3 of 4 in de zoekmachtine geen optie. Gekoppeld aan deze ontwikkeling behoort ook een online marketing strategie.

Misschien ben je er al bekend mee maar Google heeft het product “Mijn Bedrijf “. Met Google Mijn Bedrijf kun jij als ondernemer een bedrijfspagina aanmaken met allerlei relevante gegevens voor jouw bedrijf, bijvoorbeeld openingtijden, labels en een omschrijving. Diverse informatie die je niet op je eigen website wilt verstrekken kun je hier inschakelen.

Toch blijkt dan veel ondernemers de weg naar de Google Mijn Bedrijf pagina niet goed weten te vinden. Een gemiste kans want een pagina op Google Mijn Bedrijf heeft zo zijn voordelen voor jou als ondernemer.

Nee, niet moeilijk en geen technische kennis vereist

Waarvoor zou jij Google Mijn Bedrijf kunnen inzetten?

Het is gratis!

Bereikt betere vindbaarheid in de lokale zoekresultaten van Google.

Recensies van lezen en erop reageren.

Foto’s uploaden waarmee je kunt opvallen

Navigatie starten in Google Maps op je mobile device

Google Posts geeft jou de gelegenheid berichten te plaatsen die direct verschijnen
   in de zoekresultaten.

Het instellen van een goede Google Mijn Bedrijfspagina kan leiden tot meer bezoekers. Zeker binnen de local search. Wanneer iemand in de buurt van jouw bedrijf zoekt is de kans te verschijnen in de zoekresultaten groter. 

Via Google Mijn Bedrijf is het ook mogelijk om recensies te onvangen van bezoekers. Recensies zijn voor Google interessant, als je een aantal recensies hebt ontvangen dan zal dit op termijn voordeel gaan opleveren ten opzichte van concurenten. Positieve recensies kunnen bijdragen aan een betere ranking. Google toont in de zoekresultaten graag bedrijven die positief opvallen.

Ben je van plan om een Google Mijn Bedrijf pagina te gaan maken?

Zonder Google account kun je geen pagina maken.
Zorg dus voordat je aan de slag wilt gaan met Google Mijn Bedrijf, je een Gmail account hebt aangemaakt.

Vragen of hulp nodig, neem contact op!

 

Een vraag? Stel hem direct.
1
👋 Hulp nodig?
👋 Kunnen we je helpen?
We zijn 7 dgn p/w bereikbaar. Ook in de avonduren.