Affiliate marketing is een ideaal verdienmodel. En voor iedereen bereikbaar. Je hebt er weinig voor nodig, je hoeft er weinig voor te doen en je kunt met Affiliate marketing dus relatief gemakkelijk beginnen.

Veel mensen hebben al ontdekt dat Affiliate marketing een ideaal verdienmodel is. Naast dat je financieel gezien niet hoeft te investeren kun je op het moment dat je verkoop toeneemt ook gaan bijsturen op de grote van jouw Affiliate marketing.

Bij Affiliate marketing heb je geen voorraden nodig, je bent dus niet afhankelijk van een leverancier en om deze extra werkzaamheden hoef jij je dus niet druk te maken.

Wil je gaan starten met Affiliate marketing, lees dan even verder zodat ook jij op een juiste  manier van start kunt gaan.

Affiliate marketing: Een ideaal verdienmodel

Bouw een grote affiliate website

Een affiliate website gericht op marketing is een must om op lange termijn een rendabele affiliate marketing op te zetten. Lange termijn is in mijn optiek veel rendabeler om over een langere tijd (veel) geld te verdienen.

Een affiliate website is gebouwd om  specifiek producten heen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om over producten te schrijven die sport prestaties verbeteren of hoe je snel geld kunt verdienen of hoe je kunt afvallen.

Een domeinnaam is van belang, hierover schreven we al eerder. Maar voor een affiliate website is een juiste domeinnaam met een krachtige uitstraling wel essentieel.

Heb je de juiste domeinnaam. Dan ga je op deze affiliate website niets anders doen dan met de juiste zoekwoorden bloggen en artikelen schrijven. Wat relevantie oplevert is dat je verwijst naar artikelen in je tekst die een doorverwijzing geven naar jouw affiliate links.

Als je binnenkort gaat starten is het uiteraard niet zo dat je eind van dit jaar helemaal loaded bent. Nee een affiliate website heeft tijd nodig om te groeien. Je zult goed gevonden moeten worden. Kies dus niet voor een niche waar al heel erg veel concurentie in te vinden is. De kans dat jij met jouw nieuwe affiliate website hoog gaat ranken in de zoekmachine is dan klein.

Affiliate marketing: Een ideaal verdienmodel

Uitbreiden en groeien

Een affiliate website die relevantie en authoriteit heeft kun je gaan uitbreiden. Denk hierbij aan een YouTube kanaal een forum of zet sociale media gerichter in met bijvoorbeeld Instagram of facebook en Pintrest account.

Een niche; maak het zeer gericht

Een affiliate website die specifiek gebouwd is om een specifiek product heen. Een zogenaamde niche website.

Bij een niche website dien je heel gericht deze niche beschrijven. Neem bijvoorbeeld supplementen die sport prestaties verbeteren maar dan gericht op bepaalde onderdelen van het lichaam. Dus alleen gericht op bijvoorbeeld biceps of buikspieren. Een niche website gaat dus enkel en alleen over één bepaalde niche.

Door op deze gerichte wijze content te plaatsen spreek je een kleine doelgroep aan. Bezoekers zijn dus zeker geintereseerd in wat jij te bieden hebt in jouw content.

Een bijkomend (groot) voordeel is dat je ranking in de zoekmachine sneller zal verlopen. Je bezoekers zijn immers zo specifiek gericht dat jij eenvoudiger producten kunt aanbieden.

Een nadeel van een niche gerichte website is dat je niet makkelijk een zijstap kunt maken. Je bent immers gericht op één bepaalde niche.

 

Affiliate marketing: Een verdienmodel

Maak reviews

Naast de affiliate website of een kleinere niche website kun je nog kiezen voor een review website.

Ben je zover dat de ranking in de zoekmachines naar tevredenheid is, trekt affiliate website kopers aan en niet alleen maar bezoekers, dan is het tijd om reviews te gaan maken. Je krijgt dan bezoekers op jouw review website die al interesse hebben in het product of dit product ook al daadwerkelijk gekocht en gebruikt hebben. Deze kopers zullen terugkeren naar jouw website.

Om dit te realiseren kun je beginnen met een website die heel specifiek producten gaan beschrijven in de door jou gekozen niche. Als voorbeeld nemen we voedingssupplementen.

Op jouw review website ga je recensies schrijven over verschillende voedingssupplementen. De steeds hogere ranking nodigt meer potentiele kopers uit om jouw site te bezoeken en het supplement aan te schaffen. Bezoekers weten al genoeg over het supplement, lezen jouw review en besluiten om dat betreffende supplement ook aan te schaffen. Maar dan wel via de door jouw aangeboden affiliate link.

Affiliate marketing: Een verdienmodel

Adverteren maar

Facebook is een uitstekend middel om affiliate marketing in te zetten. Naast dat je geen uitgebreide website nodig hebt ben je niet afhankelijk van organische bezoekers via de zoekmachine. Maar; wees je bewust dat het veel voorwerk vereist. Welke doelgroep, opbouw van je advertentie e.d.

Hoe dan
  1. Kies je product wat je wilt promoten
  2. Maakt een Facebook pagina aan, die gaat over dit product.
  3. Maak een advertentie en richt je op de doelgroep die geintereseerd kan zijn in jouw advertentie.
  4. Bezoekers die “klikken”  worden doorgestuurd naar een landingspagina over jouw product.
  5. Bezoekers kiezen ervoor om het product aan te schaffen en zo krijg jij per lead betaald.

 

YouTube kanaal

Naast Facebook kun je ook veel potentiele klanten bereiken via YouTube. Hierdoor is YouTube een prima middel om met affiliate marketing aan de slag te gaan.

Wat je met een dergelijk kanaal doet is relevante video content maken. Het is dus eigenlijk een bewegende versie van jouw website. Een dergelijke video gaat dus helemaal over het onderwerp van jouw kanaal en in de comments plaats je een affiliate link. Hoe waardevoller jouw video’s hoe meer views en hoe groter jouw netwerk zal groeien.

YouTube zal in verhouding tot een website sneller werken. Nee het is niet in een maand of twee allemaal klaar. Je zult lange termijn moeten denken, net als bij een website. Authoriteit opbouwen, mensen aan je binden en zorgen voor relevante content.

Kijk na een jaar eens terug, hoe (klein) je begon en waar je opdat moment staat met viewers en bezoekers.

Succes!

Gaat bovenstaande net even te ver voor jou?

Neem contact op!

Een vraag? Stel hem direct.
1
👋 Hulp nodig?
👋 Kunnen we je helpen?
We zijn 7 dgn p/w bereikbaar. Ook in de avonduren.