ReCHAPTCHA v3 stopt spam op jouw website en dat is goed nieuws. 

ReCHAPTCHA versie 3 van Google stopt spam die voortkomt uit bijvoorbeeld een contactformulier die jij gebruikt op jouw website. En iedereen met een website wil zijn website beveiligen en voorkomen dat er spam verzonden wordt.

Waarschijnlijk ben je wel bekend met reCAPTCHA v2, waarbij een bezoeker na het invullen van het contactformulier moet bevestigen dat hij geen robot is. Een dergelijk vinkje plaatsen bij: I’m not a robot is dus verleden tijd met reCAPTCHA versie 3.

 

ReCHAPTCHA v3 stopt spam op jouw website

Verleden tijd

Ook de ergernis van de hokjes die je moet aanklikken binnen een bepaalde afbeelding, denk aan bussen, zebrapaden en verkeerslichten zijn met de komst van reCAPTCHA v3 verleden tijd. Het voorkomen van spam is dus gebruiksvriendelijker geworden en daarnaast ook onzichtbaar.

ReCHAPTCHA v3 stopt spam op jouw website

reCHAPTCHA dashboard

Als je jouw reCHAPTCHA v3 account bij Google hebt aangemaakt krijg je toegang tot het dashboard. Hier kun je zien of bots jouw website gebruiken, welke score bezoekers krijgen en deze als bots worden aangemerkt. Stuur met deze gegevens gericht op het voorkomen van spam en verlies hiermee geen bezoekers met een goede intentie.

ReCHAPTCHA v3 stopt spam op jouw website

Google Badge verwijderen

Wat door gebruikers van reCHAPTCHA v3 nog wel als storend wordt ervaren is de badge van Google aan de rechteronderzijde van de website. Deze badge is zichtbaar op elke pagina waarop jij REchaptcha v3 heb ingesteld.

Hoewel Google deze badge laat zien om bezoekers te informeren, kan het afleiden van de content op jouw website. Juist bij het het invullen van een contactformulier op een pagina wil je geen afleiding.

 

ReCHAPTCHA v3 stopt spam op jouw website

Met deze code kun je op jouw website de badge onzichtbaar maken. (CSS)

.grecaptcha-badge {
visibility: hidden !important;
}

Google stelt wel als voorwaarde dat er een vermelding wordt geplaatst op het formulier, die bestaat uit de twee linkjes die ook in de badge staan.

Meer informatie over reCHAPTCHA lees je hier.

Gaat bovenstaande net even te ver voor jou?

Neem contact op!

Contact
1
Hulp nodig?
DynamicStyle
Hoi 👋
Kunnen we je helpen?