Ik wil mijn website mobiel vriendelijk maken, maar hoe pak ik dit dan aan? Een logische vraag aangezien het ook helemaal van deze tijd (vereist) is. Een website die op mobile devices een jusite werkwijze en uitstraling heeft. Niet alleen ervaart de bezoeker een prettig functioneerde site, maar jouw WordPress website wordt voor deze opmaak ook nog eens beloond door indexering voor de zoekmachines.

Als voorbeeld;
Google geeft al een langere tijd aan dat als jouw website niet mobielvriendelijk is de website niet meer wordt getoond in de zoekresultaten.

Gelukkig staat de techniek ons toe relatief gemakkelijk een template of framework te kiezen waardoor ook jouw website voldoet aan de mobile first indexing.

Maar wat is een mobielvriendelijke website?

Eigenlijk is deze definitie niet heel lastig uit te leggen; Het komt erop neer dat wanneer de complete context van jouw website met; video’s, tekst en afbeeldingen, ook op een juiste manier wordt weergegeven op mobile devices, zoals een mobiele telefoon of tablet.

Misschien helpen deze tips om jouw website ook mobiel geschikt te krijgen.

  • Kies een juiste lay-out, voorzien van goede navigatie. Positioneer belangrijke informatie op plaatsen binnen jouw website die logisch te benaderen zijn vanaf een mobile device. Voorkom dat bezoekers eindeloos moeten scrollen om te vinden wat ze nu eigenlijk zoeken.
  • Gebruik een lettertype die minimaal een puntgrote heeft van 14, voorkom dat bezoekers moeten zoomen op een mobiele weergave.
  • Voorkom onnodige informatie, wees duidelijk in jouw boodschap.
  • Maak je gebruik van call-to-action knoppen? Laat deze duidelijk zien en denk hierbij aan de grote van een dergelijke knop.
  • Voorkom pop-ups
  • Snelheid, snelheid en nog eens snelheid, zorg dat jouw website geschikt is voor een snelle weergave. Aantoonbaar haakt 98% van bezoekers af op een website die naar hun mening te traag inlaad.

 

 

Mijn website mobiel vriendelijk

Het is lastig om bezoekers op een mobile device langer vast te houden, bezoekers zijn eenmaal sneller afgeleid.

Of wel; 

Mobiele bezoekers zijn doelgerichter, men verwacht snel en eenvoudig informatie te vinden die voor hen op dat moment nodig is. Organiseer jouw website hierop in.

Mocht je er niet uitkomen, wij helpen je graag verder.

Een vraag? Stel hem direct.
1
👋 Hulp nodig?
👋 Kunnen we je helpen?
We zijn 7 dgn p/w bereikbaar. Ook in de avonduren.